Min gode ven, journalist Dorte Toft, er sammen journalisten Annette K. Nielsen gået i gang med at skrive en bog for at vise, hvorfor det er fedt at være kvinde, der arbejder med it.

Baggrunden er at så få kvinder fatter interesse for at give den gas i it-branchen som udviklere, designere og ledere. Det vil de to bidrage til at ændre på ved at lade rollemodeller fortælle om:

De vil fortælle, hvilke glæder det giver dem og hvilke frustrationer. De vil komme ind på det at være nørd og kvinde, og måske om bevidst og ubevidst kønsdiskrimination på vejen. Der vil være tal, statistik og forskning. Erfaringer fra lande som Italien, Spanien, Kina og Japan, hvor der er masser af kvinder inden for IT og naturvidenskab, bevidner, at danske piger og kvinders fravalg af fagene ikke er en naturlov.

Nærmest lykkelig i Nørdland vil pirke til fordomme og gøre op med vanetænkning omkring kvinder og IT og naturvidenskab.

De har oprettet bloggen Nærmest Lykkelig i Nørdland for at skrive om arbejdet med bogen – og det ønsker jeg dem al mulig held med.

Jeg  kom til at tænke på bloggen, nu da jeg ser på min fire-årige datter, som klikker sig rundt i Sims 2 universet, bygger huse, indretter byer og opretter familie. Jeg vil ikke pådutte hende at blive it-interesseret som hendes far (om end jeg dog er det ud fra et ikke-teknisk ståsted – jeg er bare ikke naturvidenskabsmand 😉  ) men jeg gør allerede mit for at fortælle hende, at computere og deslige ikke kun er noget drenge-noget.

Og hvis hun er tiltrukket af – men i tvivl om – en uddannelse som programmør om 15 år , så vil det være fedt kunne stikke hende Toft og Nielsen bog i 7. oplag, 3. udgave 😀

Jeg er nemlig sikker på, at det nok skal blive en god og brugbar bog.

One Comment

  1. Lad os håbe en sådan bog ikke er nødvendig i Danmark om 15 år!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.