Dan Larsen og Henrik Føhns holder workshop for digitale immigranter, som Føhns kalder det. Først viser Dan Larsen hvor nemt det er at oprette en blog via fx. Blogger

Noterne her bliver en udmærket guide til web2.0 for begyndere: Men hvor henter Dan Larsen danske nyheder ? Ikke via aviser – næh fx. via Jubii News – eller OpenDemocracy.

Ellers er der Google News – hvor søgemaskinen selv finder nyheder frem – eller Googles aggregator. Her kan han selv designe en nyhedsside på nettet med nyheder fra de medier, som han læser.

Så ud med 1. sektion af de store nyhedsaviser.

Hva så med de dybere nyheder – fx. anmeldelser: jamen, der kan man gå ud og tjekke Amazon, hvor brugerne skriver anmeldelser. Eller hvis jeg vil vide noget om biler – så er der ikke noget at hente om i Biltillægget.

Der kan man finde Autoblog.com – hvor flere bloggere skriver om biler – alle biler. Bloggen er en del af et netværk af blogs, Weblogs Inc, der dækker alle områder fra Cancer over Gadgets til Download. Hvordan vil Berlingske og Politiken håndtere det? Man kan ikke finde så meget af det på Politiken, vel?

Rejsetillægget – ud med det: vi vil hellere læse om hvad andre rejsende mener om rejsemålet. Mintur.se. Hellere det end artikler af journalister, der har fået rejsen gratis af et rejseselskab.
Forbrug: Vi læser About.com – ikke Forbrugertillægget i Politiken. På About læser man om andre forbrugeres oplevelser med det produkt, som man har brug for.

Film: der læser vi filmsites som rottentomatoes.com – og er det musik læser vi fx. Gaffa.dk

Rubrikannoncer: Herhjemme har vi dba.dk Den blå Avis – men i USA og andre lande huserer Craigslist.com – et kæmpemæssigt socialt netværk hvor folk selv skriver, anmelder og anbefaler. Selv i KBH er der en Craigslist – her er der INGEN jobopslag inden for medier, netdesign etc. Medierne vil hellere betale 2000 kr. til Matchwork.

Hvad f…. skal medierne så gøre?

Dan: Tænke sig om – og bruge de muligheder, der er. Jeg lever af via mit firma at sætte medier op til fx. småbyer i Bolivia om at få skabt et medie via de tilgængelige gratis open source-teknologier. Så de kan få fat i turister, kommunikere med myndigheder og hente viden.

På den første måned fik en by Lipez allerede 800 besøgende . De har i byen ansat folk til at skrive på sitet – og 30 sek. efter, at et opslag er sendt på nettet, kommer de første søgemaskiner forbi.

Så bønderne kan på den måde komme i kontakt med verdensmarkedet – turisme og opkøbere fra fx. tyske helsekost-forretninger. De er blevet en del af det globale netværk.

Hvad skal medieverden gøre:

Dan: det er som med haver – der er forskel på en ukrudtshave og en have, der er passet – det er det som redaktører kan gøre – sørge for at der en kvalificeret debat (billedet fik jeg af dig, Føhns).

Note: ny betegnelse til Føhns: Social Media Gartner. 😀

Det er ikke svært for unge at tænke sig ind i denne digitale levevis – det er mest nogen på vores alder, der har problemerne.

Dan: Jeg synes, at der er for meget støj og lort i medieverdenen – ligegyldigt støj. Derfor forlod jeg medieverdenen.

De store mediehuse kunne godt læne sig tilbage i lænestolen – og det er da fint.; de sidder bare i en jernbaneoverskæring.

Men det er da spændende at se, at Politiken har en ny netstrategi , som de er ved at implementere – og det samme med Informations luftskibet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.