Noterede lige – efter at have læst på bl.a. Journalisten om det – at Jydske Vestkysten på sit nye site inviterer læserne inden for til at skrive historier – kaldet borgerjournalistik. Om JV så er det første mediehus, der gør det i Danmark, som chefen Michael Kamber påstår, kan nok diskuteres. Nordjyske har da brugt nogen tid på Ditcentrum.dk – med artikler i avisen
Det er rart at se, at der bliver gjort forsøg med det. Det skal JydskeVestkysten have et cadeau for.
Det er oplagt for provinsaviserne at gøre noget ved – ja, måske også de større aviser – og i hvert fald de lokale gratisaviser.
Øjensynlig ryger indlæg på uredigeret (der står i hvert fald ved et – indrømmet – hurtigt kik ikke andet) og der lokkes med, at læserne får direkte indflydelse på indholdet på deres lokale site.
Der blev lukket op kl. 16 – og de første artikler handler om Nytårsaften i et aktivitetshus og medlemskab af en antenneforening . Umiddelbart ikke de store artikler – den ene er opremsning , mens den anden er lidt “skudt over målet” mht beskrivelsen af manglende demokrati i en antenneforening, hvor menneskerettighederne bliver inddraget.
Det illustrerer meget godt udfordringerne for medier, der inkluderer borgerjournalistik: skal det redigeres eller sorteres i forhold til hvad der kommer på forsiden af borgerdelen? Altså som på ekstrabladets blogforside, hvor alle indlæg kan findes i lister og feeds, men kun nogle bliver udvalgt til at blive fremhævet på forsiden.
Men på den anden side :de får heller ikke penge for det – og jf artiklerne i Journalisten skal de heller ikke have det. Selv ikke hvis deres artikel eller foto ryger i den trykte avis.
Det burde man – er min private holdning. Er et billede eller indlæg godt, jamen så giv da penge for det, hvis det er velskrevet – og ikke blot et digitalt læserbrev (hvad sådanne artikler desværre godt kan være – bare se antenneforeningsartiklen)
Endvidere har JV lanceret et læserblog univers – Minblok.dk ( 🙂 )
Jeg ser frem til at følge det – og forhåbentlig mange flere lignende eksperimenter i Danmark. Når man fx har hørt Rob Curley fra Washingtonpost.com – og bl.a set deres relativt nye site fra forstaden Loudoun – så ved man, at der er mange muligheder for at gøre tingene bedre.
Lad eksperimenterne blomstre.