Den Berlingske Journalistpris 2006 gik i går fortjent til Lasse Jensen, der bestyrer det ene af mine to favorit P1-programmer “Mennesker og Medier” (det andet er Harddisken, der sammen med Politiken Computer i starten af 1990’erne fik mig sporet ind på netjournalistik).

Som Torben Krogh – formand for juryen, der uddeler den 100.000 kroner store pris sagde – jf. Berlingske Tidendes netavis »… er det altså med direkte henvisning til »Mennesker og medier«, vi har besluttet at tildele ham denne pris. Programmet bærer i bedste forstand præg af, at han gennem årene og på nærmeste hold har iagttaget det komplicerede med- og modspil, der finder sted mellem den poltiske magt og især radio- og TV-chefer.« – efter at Krogh har henvist til Lasse Jensens journalistiske karriere gennem 40 år.

Det er fuldt fortjent, at han får prisen – netop fordi han mestrer at kigge ikke bare mediechefer og koncerner efter i kortene, men også holder øje med os journalister ud fra ønsket om, at vi gør vores bedste for at leve op til egne skåltaler om den 4. statsmagt.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.