Min gamle arbejdsplads, Mediehuset Ingeniøren bliver på grund af faldende print-annoncemarked nødt til at lukke papirudgaven af Version 2.

I en artikel udtaler administrerende direktør og chefredaktør Arne R. Steinmark, at bladet har slået sig fast som “det mest læste blad blandt it-professionelle ” (i konkurrence med Computerworld) – men:

Imidlertid betyder en massiv nedgang i it-annoncemarkedet og forventninger om fortsat afmatning, at denne strategi nu forlades. Det generelle marked for it-printannoncer i Danmark er faldet 26 procent tre kvartaler i træk sammenlignet med tilsvarende periode sidste år jævnfør Gallup/Adfact, og alt tyder på, at tendensen fortsætter.

(fra: Version2 satser kræfterne på nettet | Version2)

På den korte bane er det et tilbagetog, men i Mediehuset ses det som “rettidig omhu”, fordi annoncekronerne alligevel er på vej over på nettet. (Det ser vi også på Politiken, hvor oplaget på print/papyrus falder i takt med færre abonnementer)

Hellere aflive avisen nu – end at lade den fortsætte, bl.a. fordi det koster kroner at opbygge en abonnementsbase a la Computerworld, der har haft 25 år til at gøre det samme.

Det koster simpelthen for meget og tager for megen tid at søge at gøre Computerworld kunsten efter. Det er læren efter et år – og derfor skiller man sig af med den blyvægt, som papirudgaven kommer til at udgøre i stigende omfang .

Svaret: Et socialt medie
I stedet for er løsningen at styrke onlinedelen ved at fokusere endnu mere på community building. Således har Version2 lige ansat nok en community builder, så der nu er tre personer ansat til at nurse og få et fælleskab blandt de it-professionelle til at gro.

I december vil Version 2 tilbyde ny “attraktive tjenester ” til brugerne, lover Arne R. Steinmark -og han peger på V2 nuværende tilbud: fagbloggere, download af whitepapers og videreudvikling af IT Leksikon, der ligger som en wiki.

Kort sagt : Version2 vil være et socialt medie jf. chefredaktøren.

Det ser jeg da frem til at overvære fra sidelinien.

Umiddelbart fører omlægningen ikke til fyringer på Version2, hvis første chefredaktør Vibeke Hjortlund sagde op for to uger siden. Hun skal i stedet opbygge et videnskabssite på videnskab.dk

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.