Det er trivielt at bemærke at danske medier nu endelig er begyndt at bruge weblogs seriøst, men alligevel fortjener Informations seneste tiltag – der har stået på et par uger – et cadeau.

Information begyndte at blogge, da avisen havde en gruppe journalister i Shanghai i starten af januar. Siden har avisen rullet en rækket tema – blogs ud – om Foghs håndtering af Muhammedsagen og uddannelses- og forskningspolitik.

Seneste interessante skud på stammen er redaktionsmødet. Bloggen består af et kort referat fra dagens redaktionsmøde med efterkritik af gårsdagens avis og en skitsering af hovedelementerne i den næste dags avis.

Derudover blotlægger referatet også eventuelle uenigheder på redaktionen om de enkelte historier – og det er der intet odiøst i. På de redaktioner som jeg har arbejdet på, har der været til tider ganske heftige diskussioner om historier eller prioriteringer af historier.

Jeg har altid selv – sårn lidt langhåret måske – været tilhænger af ideen om, at vi som medier og journalister bør lade læserne kigge os mere over skuldrene med hensyn til hvordan historier bliver til.

Informations blog er en udmærket start, men det bliver først rigtigt interessant, når læsernes kommentarer og ideer konkret udmønter sig færdige historier. ikke ud fra devisen om at lade læserne redigere og skrive hele avisen – men at journalisterne tør åbne op for at læserne ved mere dem, altså at der ligger megen viden uden for mediehusets døre om en sag.

Men thumbs up til Informeren.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.