Som det er opmærksomme læsere af erhvervsnyheder bekendt er IT-Factorys konkurs med en gæld på – mindst – 500 millioner kroner årtiers erhvervsskandale på linie med Nordisk Fjer.

Kvinden, der har haft færten af noget fordækt i årevis – og vi taler her over seks år – , er Dorte Toft, freelance-kommentator og blogger hos Berlingske Tidende.

Dorte er Danmarks første kvindelige edb-programmør tilbage fra 60’erne , hvorefter hun skiftede over til journalistikken. Jeg var kollega med hende på Computerworld i starten af dette årti – inden at hun drog videre for med tiden at kaste sig over bloggen, som et væsentlig værktøj og kommunikationsmiddel i sin journalistikken.

Og det er på bloggen hos Business.dk, at hun har fået tip og ledetråde om det eventyrlige fupnummer, som IT-Factory viste sig at være.

Tip og ledetråde fra læserne, vel at mærke .

Det fortæller hun selv om i dag på bloggen i indlægget “IT-Factory – with a little help from.,,:

Tag et kig på dette indlæg med overskriften “Rigmanden Finn Nørbygaards papirpenge” fra den 5. december 2007 – altså for et år siden. Tjek venligst kommentarerne. Se de spor, der lægges ud der. Om Agios United, om manglende intern viden om kunder og produkter m.v.

Følg hele hendes dækning på bloggen under kategorien IT-Factory .

Dorte Tofts brug af bloggen er det første tindrende klare eksempel på en journalist, som har brugt bloggen til at få – mestendels anonyme – kilder i tale om en historie til at underbygge hendes egen sunde fornuft; nemlig spørgsmålet : “Hvor er pengene? ” .

Dorte Toft agerede på samme måde som Fortune-journalisten Bethany McLean , der som den første journalist stillede spørgsmålstegn ved energiselskabet Enrons enorme overskud i artiklen “Is Enron Overpriced?” fra d. 5. marts 2001, hvor hun skrev om de uigennemskuelige pengestrømme.

Den blev startskuddet til afsløringen af USA’s største erhvervsskandale.

Med sit enkle spørgsmål om; “Hvor er pengene?”, står Dorte Toft – itjournalist og blogger , nu med hovedæren for at Stein Bagger og IT-Factorys svindel er afsløret.

Jeg kaster håndtegn til Dorte 😀

One Comment

  1. Pingback: Medieblogger

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.