Min gode ven og blogpartner ( på Online Minds ) Lars K. Jensen har – i berettiget frustration – skrevet et indlæg på bloggen Medieblogger “Debat: Er journalister for konservative?” .

Han er ramt af den frustration, som jeg også kender, at et flertal af journalisterne fokuserer for meget på papiravisernes fremtid, fordi det er der, at du er rigtig journalist – ikke på et netmedie.

Lad mig citere Lars for følgende observation af journalister :

Uden at skulle hænge nogen ud, kan jeg liste følgende “top 3”-undskyldninger, som journalister gerne disker op med:

1. Det er ikke det, jeg er uddannet til.
2. Det kan jeg ikke finde ud af.
3. Kan du ikke bare gøre det?

Jeg har været inde og give mit besyv med – og det opfordrer jeg andre til at gøre – fordi hvoraf kommer den konservatisme? Og hvad gør vi ved den?

Bland dig i debatten, der har som mål at få ændret på forholdet – ikke blot at svine journalister og medier til.

2 Comments

  1. Jeg er helt med på Lars’ tanker, omend jeg faktisk er overrasket over at høre, at selv nye unge journalistelever kan finde på, at have denne attitude over for netmediet.

    Jeg troede faktisk, at alle unge var nærmest ét med nettet – en lige så naturlig del af livet som kaffe, lokumspapir og regnvejr.

    Men jeg har vist overvurderet de unge studerende lidt.

  2. En stor del af problemet, som jeg ser det, er, at journalistuddannelserne (i dette tilfælde Journalisthøjskolen) ikke er gode nok til at undervise i de styrker, nettet har for journalister.

    Jeg er sikker på, at alle de studerende, eller i hvert fald lang størstedelen, har en Facebook-profil og efterhånden ved, hvad en blog er. Men det, som uddannelserne skal lære dem, vidensdeling via nettet og at producere andet end artikler, og se nettet som et regulært medie for journalister er der, hvor de fejler.

    Derfor håber jeg, at nettet bliver meget mere integreret i undervisningen (nu kan jeg kun tale om Journalisthøjskolen) end i de 4 år, jeg gik der. Men i en nylig omstrukturering af 1. delen (de første tre semestre inden praktik) blev nettet stadig ikke obligatorisk. Så jeg tvivler.

    // Lars

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.