I fredagens udgave af Harddisken beskæftigede programmet sig med debatten om de danske medier – især dagbladene – og Google News.

I indslaget kan du høre debat mellem digital chef på Information, Nicolai Thyssen – fortaler for Google News-adgang og digital mediechef på Politiken, Michael Arreboe, der er mod adgang for Google News.

Desuden kan du høre indslag med Peter Friis fra  Google Danmark, Anders Lassen formand for Digitale Publicister og adm.dir. i Infomedia og digital mediechef, Anders Olofsson, fra Sydsvenskan.

7 Comments

 1. Det lyder til at det kunne være et spændende lyt. Må lige få hentet den.

 2. Terrorattentatet i USA den 9. september 2001

  Ikke godt nok, Føhns 😉

  // Lars

 3. Jøsses… Det er godt nok nogle vilde konspirationsteoretikere der sidder i DP… Jeg blev nødt til at stoppe flere gang mens Anders Lassen og Michael Arreboe talte… Puha

 4. Anders Lassen

  @Søren: Hvorfor blev du nødt til at stoppe, Søren?

  MVH

  Anders Lassen

 5. Fordi jeg var uenig med jer 🙂

  Nu kan jeg ikke huske alt hvad dre blev sagt længere, men jeg er pro Google News, og langt mere i enig i de udtalelser Nicolai Thyssen kommer med. Jeg kan sådan set godt forstå jeres argumenter, men jeg mener bare ikke rigtig at de holder hvis man gerne vil kunne klare sig på nettet.

  Jeg tror idéen om at holde folk på ét site er naiv, for sådan virker internettet altså ikke. Jeg får selv mine nyheder fra flere kilder – primært via RSS. jeg synes generelt ofte der virker til at være en misforståelse af www blandt de danske netmedier – der er fx også debatten om de “dybe links”.

 6. Det er altså underligt at den her debat overhovedet kan eksistere i Danmark når hele resten af verden allerede har opfundet den dybe (link) tallerken. Helt uforsvarlige argumenter – tænk at nægte sit medie adgang til et større marked. Man undres… Artiklerne findes jo allerede i søgemaskinerne, hvad er forskellen på om de bliver sorteret anderledes i Google News? Man kunne jo også bare lade være med at have et website, så behøvede man slet ikke at tage stilling til forandring :-p

 7. @Solanasaurus

  Jeg tror i hvert fald at frygten for Google News er overdrevet og kontraproduktiv . Det kan godt være at det ikke vil betyde særligt meget mht til trafik til tilmeldte sites – lige nu i hvert fald – men det drejer sig også om service over for læserne og signalværdien.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.