Og så er der Skype – hvorefter Solana ringer til Amira Al Hussaini – den første kvindelige redaktør i Bahrain – nu bosat i Toronto i Canada.

Hun skriver bloggen Silly Bahraini Girl

Hun startede med at skrive for nogle år siden, fordi der var ting, som hun ikke kunne skrive som redaktør for en avis i Bahrain.

Hvordan har GV ændret dit perspektiv på journalistik.?

“Jeg er stoppet med at tænke på aviser. Jeg har flyttet mig væk fra almindeligt dagligt skrivearbejde”

Hvordan finder du dine bloggere?

“jeg siger til dem, at du er en megafon for dit netværk, dit land over for hele verden. Folk tager det meget alvorligt. ”

Hvordan afbalancerer du din dækning i Mellemøsten?

” Det er svært. Vi er 20 bloggere, der monitorerer tusindvis af blogs i Mellemøsten. Fx. er der få israelske bloggere, men mange arabiske bloggere om et emne. Så vi satser mere på at få alle røster hørt på nettet – og få folk (bloggere ) til at tale med hinanden.

Hvad er din vildeste drøm for GV?

“Rising Voices – mere tryk på det : Vi giver stemme til communities, der ellers ikke bliver hørt – folk der ikke har en stemme nu. Mit håb er, at der kommer flere penge ind i Rising Voices så flere mennesker i 3.Verden kommer til at blogge.

Hvordan ser du på din rolle ift. bloggere som journalist?

“Blogging er mere frit. Er ikke bundet af de samme rigide regler som medier. Når jeg blogger, skriver jeg friere, end når jeg skriver en avis, taler ved en konference og på tv. Der ved jeg ikke hvem mit publikum er – det ved jeg på min blog.”

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.