Det er i stigende grad blevet populært at genudgive eller distribuere sine blogposts på flere blogs via rss-posting.

Det vil sige, at jeg fx. publiserer en artikel her fra Mediehack og via rss bliver den så udgivet som artikle/indlæg/post på min K-forum blog eller en anden blog – det kan være en gruppeblog, hvor jeg gerne vil have offentliggjort min post.

Der er bare den hage ved det, at Google er begyndt at slå ned på den slags kopi-indhold – duplicate content – som firmaet kalder det.

Firmaets søgebots rejser, hvad Google kalder det røde flag, hvis de falder over identisk indhold på flere sites. Det røde flag betyder, at hvis du har to sider med ens indhold, så udelukker Google den ene side fra sit indeks.

Det er skidt, fordi du kan ikke vide, hvilket site der bliver udelukket fra indekset. I tilfældet med K-forum kan jeg altså riskere, at Google udelukker Mediehack fra sit indeks – og ikke min K-forum-blog – og dermed ryger mit primære digitale cv drastisk ned af ranglisten.

Jeg blev tippet af min gode ven og DONA-kollega, Børge Kristensen om dette – og det står beskrevet i denne artikel: “Googles Rules of Duplicae Content” fra Google Search Marketing.

De skriver bl.a.

The use of RSS feeds from blogs and news/article syndicates amount to a greater amount of duplicate content on web sites. Dynamically generated templates in Content Management Systems (CMS) or shopping carts may also register as duplicate content. NOTE: This example applies only to feeds that display as static HTML. If you’re using a javascript feed to attract visitors, it cant help your SEO, but it also cant trigger a duplicate content flag, since Googles bots can’t read it .

Af den grund har jeg fjernet mit rss-feed til min K-forum-blog, fordi jeg ikke har lyst til – eventuelt – at hamre ned af Googles Indeks for Mediehack på grund af automatisk rss-posting på K-forums blog.

Imidlertid at have et rss-feed kørende i en navigationsspalte anses ikke for duplicate posting, da sådant et feed kun fungerer som “reklameskilt” eller “aperitif” for besøgende på min blog.

6 Comments

 1. Øh, nu har jeg også meldt min blog fra Kommunikationsforum – tror jeg nok.

  Jeg slettede blot feedet – fandt ingen andre måder at gøre det på.

  Blogindlæggene optræder dog stadig på min profil. Er det mon et problem? Burde blogindlæggene ikke fjernes helt fra sitet?

  Kommunikationsforums, altså..

 2. Joe – jeg bør også sætte mig ned og slette mine for at det er helt sikkert. Men brugergrænsefladen på K-forum har ikke afsløret den selvindlysende måde at gøre det på.

  Såe …jeg har ikke lige fået gjort det.

 3. Det er altså en interessant problematik, som er værd at holde øje med.

  Man skal i hvert fald sørge for at holde et ekstra vågent øje med sine sider hos Google fremover.

  Kan dette i øvrigt betyde, at snilde typer måske kan lægge mindre opmærksomme konkurrenter ned, ved at udgive konkurrentens eget materiale på en server med bedre status?

  Eller er det alligevel en kende for Sci-fi-agtigt 🙂

  /Ken

 4. Det er jo ganske synd for K-forum, sådan at blive “frarøvet” indhold, men løsningen til distribution af ens blog må ligge i sætningen “applies only to feeds that display as static HTML.” Altså vil en visning af et RSS feed i javascript eller andet – ikke statisk HTML kunne udgøre det for en distribution, som dog ikke vil få nogen indexering hos Google.
  Men det er vel bedre at få indeksering de steder hvor det rigtig gælder – ens egen blog, og så have indlæg liggende på f.eks. K-forum, som en simpel visning… eller?

  Jeg ved ikke hvilke sådanne – javascript programmer der findes, men findes det må de – nogen ideer?

 5. Søren Johannessen

  Nu er løsningen mere enkelt for Kommunikationsforum at tilføje rel=”nofollow” til alle deres brugeres blogs på domæne. Jeg har beskrevet hvad det går ud på her

  http://www.microformats.dk/2007/07/19/dublet-blogs-bekymring-i-danmark/

 6. @Ken: Jop, kun en tåbe frygter ikke for sin Google indeksering
  @Kåre: Mjo – jeg har for så vidt ikke noget imod at blive ved med at få vist mine indlæg på K-forum, sålænge mit egen blog bliver primært indekseret
  @Søren: interessant med dit forslag. Jeg er slet ikke så teknisk, men fedt at du giver nogle bud på, hvad der kan gøres. Det bliver vi andre jo noget klogere af.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.