De fire oplægsholdere, Søren Svendsen fra Ekstra Bladet, Kristoffer Gravgaard fra avisen.dk, Lars Jespersen fra Nordjyske og Thomas fra Urban.
Økonomi i det er det første: Alle er enige om at der ikke er penge i det foreløbig. Men der kan – som Lars Jespersen siger – måske være penge i relationen mellem medie og brugere, og brugerne imellem.
Er blogs kommet for at blive: De fire er enige om, at brugerinddragelsen er kommet for at blive. Det kan godt være at det ikke er blogs i sig selv, men selv community-tanken – som blot vil ændre sig i sin udtryksform.
Kristoffer Gravgaard: Læserne bliver vant til at kunne deltage og udtrykke sig selv. Og det er den vane, der vil holde ved.
Thomas Kragh: Hm, vi er næsten for enige her. Lad mig så spørge her: Tv2 og DR har lanceret profiler på blogs. Fx. hvad betyder det for en vært som Jeppe Nybroe på DR, at han på sin blog skriver om sin holdning til sutsko.
Hvad gør det ved hans autoritet som nyhedsvært? Der må være en fare i, at journalisterne skriver om deres egne holdninger? Et er meningsmennesker som Tøger Seidenfaden og Erik Meier Carlsen skriver om holdninger.
Kristoffer Gravgaard: Jeppe Nybroe er et menneske – og hvis hans tanker om opstillinger af varer i Føtex giver dig et billede af ham, så giver det dig et bedre billede af ham som person – og tilfører merværdi.
Journalisterne må ikke reagere følelsesmæssigt om en sag, hvis det er inden for deres område.
Spørgsmål fra Lisbeth Klastrup, blogforsker: Jeg har set tal om, at 90 procent af læsere på et community læser kun, mens blot 8 procent deltager med kommentarer og 2 procent blogger
De bloggere på sitet, er det dem, der deltog i onlinedebatten?
Thomas Kragh: Debat og blog er 2 forskellige ting. Debat foregår i åbent rum – og folk på blogs nurser mere om deres debat, fordi det er deres eget “rum”. Men trafikfordelingen virker rigtigt.
Kristoffer: Jeg kan se, at folk – der hidtil har kommenteret – nu bliver bloggere. ‘
Lars Jespersen: Vi har 700 profiler – og det er fint nok. Der er mange, der ikke orker at kommentere, men har lyst til at følge med.
jeg tror imidlertid på at vi får mere at se til nye typer debattører, De Kloge Pigerne , der skriver meget og åbent om sig selv – og samfundet omkring dem.
spm: Hvilke grænser er der på avisen.dk for deres skriverier?
Kristoffer: De må skrive frit, men skal forholde sig professionelt. Men de må gerne skrive noget, som avisens ledelse ikke bryder sig om.
spm: I har ikke talt meget om citizen journalism – blogs er jo mere til det vertikale, som jeg ser det.
Lars J: vi har noget igang om en grund i Aalborg,hvor vi forsøger at få brugernes input til, hvad skal der bygges på den grund.
Thomas K.: Jeg tror at citizen journalism fungerer bedre på lokalniveau end i forhold til en landsnyhed.
Kristoffer: Thomas har meget ret – men jeg tror, at vi kan gøre det attraktivt for bloggerne at bevæge sig i den retning, citizen journalism.
Thomas K.: Aldrig – netavisen dækker et behov – blogs dækker et community-behov.
Søren Svendsen: Jamen, megen journalistik bliver til pga af borgerhenvendelse. Men jeg vil ikke afvise, at det sker. Der er lang vej at gå – og gad vide om så ikke der er kommet noget andet i mellemtiden.
Spm Hvad gør I for at undgå at det kun er “hvide middelklassemænd” ( og heldigvis nogle kloge piger fra nordjylland) der skriver om deres verden. hvad med anden generationsindvandrere – at få dem til at blogge?
Søren svendsen: Det skal vi da være opmærksomme på – vi skal tænke i det. Men vi arbejder nu med at få folk i gang
Kristoffer: Lige nu handler det om at få flere til at komme til orde – og så kan vi senere tage fat på det. Men en samfundsforpligtigelse, det ser vi det ikke som.
Lars J: vi vil ikke tvinge folk til truget for at blogge. Vi ser på områder – kan vi få andre typer indlæg ? Jeg har ikke et endegyldigt svar – hvis det bliver fastlåst – bestemte grupper, der ikke deltager, så ser vi på det.
Desværre nåede jeg ikke frem til mødet – på grund at et andet møde – men godt, at jeg så har dig, Kim. Tak for bloggen.