I tirsdags afholdt Update en konference om borgerjournalistik med eksempler på, hvad der bliver bedrevet og eksperimenteret med rundt om i landet.

Det har Update heldigvis dokumenteret på den udmærkede blog , Journalist2.0 , hvor Kenneth Ley Milling , webredaktør på Update.dk ( og kasserer i DONA) skrev  et par artikler om konferencens indlæg.

  1. Borgerjournalistik på tre måder” – med praktiske erfaringer fra Ditcentrum.dk, AarhusVest og Jydske Vestkystens Sønderborgredaktion . De forfølger tre forskellige strategier – fra de uredigerede indlæg fra borgerne på JV til de trænede borgerjournalister på Aarhus Vest.
  2. Brug de lokale hverdagsmagere til Public Journalism” med foredrag af lektor Marianne Hansen, der opfordrede fremtidens lokaljournalister til at finde de personer i lokalsamfundet, som sætter nye projekter og initiativer i værk via engagement i foreninger og klubber.
  3. Update 19.09: “Små lokalsites giver plads til lokale annoncører” hvor svenske Östersunds-Posten har skabt hyperlokale sites med borgerjournalister, der blogger – og en annonce-succes.
Jeg kunne desværre ikke være til konferencen, men artikler giver et god bud på, hvilke muligheder og udfordringer der eksisterer inden for begrebet borgerjournalistik.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.