Det er old news, hvis man gennem de sidste par år har fulgt med i skabelsen af den Mozilla Firefox-baserede browser, Flock.

Jeg skrev første gang om Flock tilbage i oktober 2005, hvor den var på de tidligste stadier – og den ikke kunne konkurrere med Firefox.

Nu ser det helt anderledes ud. Min gode ven Lars K. Jensen har holdt øje med den – og til sidste blev jubelskrigene for meget – og jeg installerede den seneste udgave, Flock 1.0.

Nu skriger jeg selv af glæde: den browser er guld værd for ethvert social media menneske!!

Den er simpelthen designet til at det delende og deltagende menneske 😀

Du kan integrere dine blogs, sociale netværk (Facebook, del.icio.us, magnolia, youtube, twitter ) og RSS-feeds i Flock.

Du kan eksempelvis surfe forbi en side – og tænke: “Hey, den skal der blogges om”. Du taster ctrl + Shift + B – vupti : en text-editor kommer frem med link til siden indlejret – du begynder at skrive med et Tiny MCE – editor som i WordPress. Du kommer Technorati-tags på og du kan endda vælge kategorierne – trukket ud af dit blogsystem – og til sidst trykker du Publish.

Du har en ny post i dit blogsystem – og Flock integrerer med alle de mest kendte blogsystemer + enhver selvhosted blogservice.

Se mediastream på enhver given side 

Derudover har Flock integreret et webclipboard: fx. du finder et foto på en side – og via drag’n drop hiver du det ud i din Sidebar – og kan hive billedet ind i fx. din blogeditor eller poste det til Flickr.

Hvis du gerne vil se, hvad der er af eksempelvis foto eller video på en side, så gør Flock selv opmærksom på, at du kan åbne en topbar (se foto) hvor mediastrømmen så viser sig.

Anbefaling

Det er en browser, som jeg vil anbefale flere at prøve af , især hvis de er network-junkies eller udforskere som undertegnede og Lars K. Jensen.

Kig over på vores blog Online Minds :

Her har især Lars skrevet flere artikler med tips og tricks om Flock.

Når først man har flocket , så er det svært at holde op 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.