DONA’s deltagelse på Fagfestivalen var en ren champagnefest som her, hvor DONA-medlem og blogger Solveig Tange skænkede sin egen champagne fra egen vingård i Frankrig. Jeg og de andre fra DONA har kørt en lang række workshops om nyttige værktøjer til enhver journalists værktøjskasse.

Der var run på de fleste af vores workshops – og flere gange måtte en del gå forgæves fordi vi kun havde plads til 10 – 14 deltagere i rum 4.  Det var fedt at opleve alle de journalister, der gerne vil lære nye tips og tricks – også at det var især midaldrende journalister, der kastede sig ud i de digitale værktøjer.

Ikke overraskende har jeg kørt en workshop om blogs – hvor jeg brugte blogger.com som test-system. Jeg må sige, at det er blevet meget mere fleksibelt og brugtbart efter at jeg forlod det til fordel for WordPress for år tilbage.

Desuden kørte jeg en workshop om brugen af Twitter.

Jeg var også vært på et vellykket foredrag med Solana Larsen og Amira Al Hussaini fra Global Voices, som Jens Jørgen Madsen fra Journalisten.dk har skrevet en artikel om netværket ” En smart genvej til alternative kilder“.

En af de store oplevelser var også at få lejlighed til at snakke med Mark Briggs – manden bag bogen “Journalism 2.0. – How to Survive and Thrive in the Digital Age” . Det er en praktisk bog til journalister, der ønsker en intro til webværktøjer – lige som det vi fra DONA.dk’s workshop-session kredsede om.

Du kan læse hans egen beretning om Fagfestivalen her ” It’s a festival , not a conference” .

Desuden har han en post om “Is Web 2.0 killing journalism” om hans head-to-head-session med Andrew Keens –  forfatter til bogen “The Cult of the Amateur” , der mener at blogs og brugergenereret indhold ødelægger medier og forurener nettet – hvor Mark stadig tror på en positiv fremtid for medier og journalister …i hvert fald journalister 😉

Ved bogsigneringen af Mark Briggs (nr. 2 fra venstre ) blev der skålet i champagne sammen med bl.a. min gode ven, Karin Høgh , podcast-dronning i Danmark OG næstformand i DONA . og Gitte og Hanne.

I øvrigt har Mark Briggs sagt op i sidste uge fra sit arbejde som redaktør hos Tacoma News Tribune for at blive selvstændig i firmaet Serra Media , der via rss, geotagging, Google Maps og meget mere lader nyhedsmedier synliggøre hyperlokale nyheder . Jeg vil se nærmere på det og skrive en artikel senere.

Mark var simpelthen blevet træt af nedskæringer i avisbranchen og “det kan vi ikke . Lad os først bygge vores CMS om ” . Nu dyrker han sin passion sammen med tre udviklere ( “I’m the newspaper-guy in the company ) og kan hente sine to børn tidligt .

Ellers kan du læse om fagfestivalen hos Kenneth Ley Milling, der har en artikel “Dyster stemning spredes  på Fagfestival” og Lars K. Jensens artikel om Google Docs-workshoppen

Journalistforbundet har en linksamling med veje videre til fotos, tekst og lyd om Fagfestivalen – og hele Journalistens udmærkede dækning finder du her .

Se i øvrigt forskellige deltagere fotos fra Fagfestivalen :

2 Comments

  1. Pingback: Aanmelden

  2. Pingback: Personalized kitchen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.