Emme sidder i Tappehallerne i Hellerup og deltager i New Media Days (som jeg har droppet p.g.a. valgtummel). Hun har smidt dagens guldcitat fra et panel af purunge mediebrugere – og vel at mærke ikke forbrugere af eksempelvis papirudgaven på min arbejdsplads (Politiken):

Jeg gider ikke læse avis, for mine forældre holder Politiken og jeg interesserer mig ikke så meget for politik

og denne her:

Gratisaviser? Dem bruger jeg til at slå mine venner med i bussen…

Læs i øvrigt emmes betragtninger, som jeg er helt enig med hende i.

Den øvrige dækning fra New Media Days kan følges via dette feed fra Overskrift.dk

Update: Med næse for det interessante er det også det, som Henrik Føhns har fokuseret på i dagens Harddisken fra New Media Days, hvor han bl.a. i 3. afdeling (dvs een time inde i programmet) taler med nogle af de unge i panelet om deres vigtigste medie.

Det er – ta daaaa : ikke avisen endsige internet  – det er mobilen. Hør det når udsendelsen kommer som podcast !

Så boys and girls; follow the young – the future is mobile!

4 Comments

 1. I Sverige sælges lydbøger som downloads til mobiltelefoner.
  Mon det bliver i det medie at man vil kunne drible noget litteratur i retning af unge øren?

 2. Ole Horsten

  Men mon ikke de unge på et tidspunkt bliver voksne og får lyst til at læse i aviserne?
  Det er meget nemt bare at konstatere hvad de helt unge gør med medierne og så ignorere hvad de senere vil bruge dem til.

 3. Jeg tror ikke at unge vokser op og bliver avislæsere.
  Hvorfor tror du det bliver tilfældet, Ole?

  I øvrigt – jeg tror at ‘mobilen’ skal bruges som metafor for ‘mobil kommunikation’.
  Det vil sige en dims man kan have på sig uden af bukserne falder ned og ryggen bliver brækket – og kommunikere med og holde sig i flow med sine omgivelser med. Og finde information med.
  En slags mobilt internet 😉

 4. @beologen: Jow da – bøger på mobilen, klart. Jeg har selv lyttet til lydbøger på iPoden på længere togture på linie med div. podcasts

  @Oole & Joachim: Jeg er på linie med Joachim – jeg tror, at papirmediet er ganske begrænset i betydning og forbrug for de unge (og de helt helt unge som min ti-årige søn, hans 7-årige bror og fire årige sæster) i fremtiden.

  Det kan da godt være at de læser en avis, hvis de tilfældigvis falder over en med en artikel om noget, som de lige interesserer sig for – en bestemt ny bog fx. Men ellers vil det være centreret omkring net og – som Joachim påpeger – mobilt net.

  Jeg finder da mig selv siddende i stadig større omfang med mobilen (en Nokia 6630i med 3G etc.) og tjekke feeds, div. sites og læse mails. Det sker endda oftere at jeg ikke gider at juice min trofaste Powerbook G4 op for at læse de ting, men blot lige rækker ud efter mobilen.

  Og min ti-årige søn han knalder rundt med mobilen (en nokia 5300 ) udveksler musik og videoer med vennerne – fx. især selvoptagede videoer hvor de producerer små film – fx med søskende – hvor han vha pauseknap laver filmklip hvor de søskende “tryller ” sig rundt i et værelse eller han taper den fast til en fjernstyret bil – og optager dens tur ind under fars ben, senge, stole og hunden.

  Jeg begræder – som mange af mine kolleger på fx. Politiken og andre dagblade – ikke udviklingen. Jeg fokuserer på alle de nye fortælle-former, deltagelse fra læsere – og som er JOachims udmærkede kæphest : en naturlig placering ift det indhold, som folk producerer på egne blogs.

  Nedgangen for betalingsaviser (omnibusaviserne ) er en strukturændring – (og hov, der kom min søn forbi og tog et billede af sin far til mobilen: til far-profilen på hans mobil 😀 ) – og det må vi forholde os til.

  Og så må vi bare observere, hvad der sker hos de helt unge. Det taler mobilt – hele tiden. Og der skal vi centrere fremtiden. Om et par år arbejder jeg måske – forhåbentlig – med mobile platform.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.