Et par erhvervsredaktører Steen Rosenbak, Erhvervsredaktør Jyllands-Postenog Jens Chr. Hansen, redaktør Berlingske Business maner til besindighed over, hvad de kalder blogbegejstringen oven på Dorte Tofts skriverier forud for IT-Factorys fald.

Det sker i et indlæg på Journalisten.dk:

Bloggen kan i nogle sammenhænge ligestilles med den korridorsnak, der finder sted på de fleste avisredaktioner. Historier og ideer vendes og drejes, men når aldrig frem til læseren, fordi teser og rygter ikke kan bekræftes af brugbar dokumentation. Forskellen er, at på nogle blogs bliver teser og rygter – fremsat under ansvar for injurielovgivningen – lagt åbent frem og kalder på reaktioner fra omverdenen. Den positive side af den sag er, at bloggen i bedste fald bliver et effektivt researchværktøj, der lokker kilder frem, som ellers aldrig ville have kendt til, at netop denne journalist interesserede sig for netop denne problemstilling

Dorte svarer senere på indlægget ved bl.a. at påpege, at de to erhvervsredaktører gør sig skyldig i en slags én-øjethed ved kun at fokusere på hendes blogartikler om IT-Factory og ikke også se på de artikler, som hun (forgæves) forsøgte at sælge til Berlingske Business, men som Computerworld godt ville betale for.

Uden bloggen og DERAF følgende mails direkte til mig havde jeg (og Computerworld) ikke kunnet dokumentere, at IT Factorys succesrige produkter, der blev tilskrevet det store salg, ALDRIG var kommet på markedet. At succesen var en stor fed løgn.

Uden bloggen og DERAF følgende mails havde jeg ikke kunnet dokumentere, at  IT Factorys fremtidsprodukt, der blev hypet helt vildt og skulle på markedet til test efter  nytår i stort omfang var et luftkastel.

Dorte svarer også på den megen snak om netop anonyme kilder i IT-Factory-sagen – netop de mange anonyme kommentarer på hendes blog – og jeg kunne ikke være mere enig med hende :

Og alle journalister, medierådgivere, chefredaktører etc.etc., der nu dyrker anonymitetens problematik i forhold til bloggen…

Ja, det er et stort problem. Det var også et stort problem, at der ikke var nogen infrastruktur på plads til at håndtere 300 kommentarer på én dag, 250 næste dag etc. etc.

[…]

Men jeg har ligegodt aldrig set aviserne benytte sig af så mange anonyme kilder som netop i denne sag. Tag bare Jensbys mange særprægede exitter…. Jeg har kunnet sætte flueben ved mange af disse afsløringer (hjulpet en af dem på vej selv:-). Jeg valgte IKKE at skrive disse ting, selv om jeg også har højtstående direktører blandt MINE kilder på disse sager.

Læs selv både de to erhvervsredaktørers indlæg og Dortes grundige svar i “Erhvervsredaktører maner til blog-ro”.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.