Der er alternativer til Google. Microsofts Bing er en af dem. Men der er også Duck Duck Go, der lader dig søge anonymt.

Jeg er – som mange – dybt integreret i Googles øko-system med Gmail-konto, G+, Maps og Earth, Translate m.m. – og så bruger jeg Googles søgemaskine vanemæssigt. Det har jeg gjort, siden jeg professionelt faldt over Google i starten af 2000, da jeg arbejdede på ComputerWorld danske onlineredaktion .

Dengang var det en velsignelse – oven på Yahoo og Alta Vistas linktunge-sider – at få en helt ren side, kun dedikeret til een ting: søgning . Og den loadede hurtigt på ens 28.800 Modems.

Siden har jeg mestendels brugt Google – omend jeg har testet andre søgemaskiner – men indrømmet – dét er ved at være lang tid siden.

Microsoft har jo siden 2009 fokuseret meget på at køre Bing ind på arenaen som en konkurrent til Google, men øjensynlig uden det store held.

Nu er jeg ofte lidt skeptisk over for Microsoft produkter, da jeg ikke bryder mig om deres hidtidige strategi med at sende ikke-helt-gennemtestet-software på gaden.

 

Sådan tænkte jeg også om Bing: “Arh, er det umagen værd?”.

Men.

Det er jo ikke professionelt at basere sin valg på følelser og sym-og antipatier. Og den er nummer 2 verdens-rang-listen over søgemaskiner.

Det kom jeg til at tænke på, da jeg læste en artikel i The Daily Beast i dag om at give Bing en chance. Der er flere udmærkede features i Bing: f.eks. oversættelse, afspilning af video ved at føre musen henover , auto-udfyld m.m.

Så måske skal jeg bryde mine vaner og bruge Bing lidt mere.

Privacy delen
Så er der lige – en passant – det med logning af ens færd på nettet og tidligere søgninger , som både Google og Bing m.fl. bruger.

Ønsker du ikke at blive “dataminet” af selskaberne bag – men vil søge anonymt, kan du bruge en søgemaskine som Duck Duck Go .

Den leverer gode resultater – og det går hurtigt. Samtidigt har den en feature med at placere en kort artikel/tekst-stump i toppen af søgeresultatlisten, såfremt det handler om kendte personer.

Der er vid mulighed for at personalisere sin søgemaskine – og endelig tilbyder Duck Duck Go adskillige prædefinerede søgninger og resultater inden for fx webdesign, underholdning mv. under overskriften Goodies.

De er fine, hvis du hurtigt vil have bud på gode links inden for et defineret område.

Og som sagt: du søger anonymt 😀 .

Så prøv den.

Søgeresultat på Duck Duck Go

Af entreprenøren Ronnie Rocket blev jeg også gjort opmærksom på IXquick, der også lader dig søge anonymt.

Den har jeg ikke fået set så meget på, men hvis du har erfaringer med den, er du velkommen til at dele i kommentarsporet.

Gerne med et par stikord om, hvilke slags søgninger du har foretaget.

 

 

 

 

Dertil kommer selvfølgelig hvis du bruger en helt fjerde søgemaskine i stedet for de ovennævnte 🙂 

 

 

One Comment

  1. Det som är så trist med Google är att de idag struntar helt i den personliga integriteten. Vill man inte vara med i deras spårning, varpå datan de sedan använder för att sälja kommersiella tjänster, så är det i princip omöjligt då de slagit ut alla konkurrenter :/

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.