“hjælp – kan jeg ses”
Update: Det skrev jeg tidligere på dagen, da en opdatering af min WordPress-installation gav et – på mit webhotel – uforudset problem. Nemlig, at jeg ikke kunne ses = min forside var helt ude i hampen.
Hey – nu kan jeg ses – men det var en ganske udmærket illustration af problemet / forholdet ved at hoste sin blog på egen server og selv stå for opdateringer.
Det er for indholdsmennesker som jeg (der kun har en bette smule nørdeforstand i mig hvad angår det tekniske ) en udfordring, når ting ikke går heelt så glat som lovet af softwareleverandørerne.
Fordelen ved at hoste selv er, at du kan være på , hvad Lars K. Jensen – min helt i dag , da han fik gjort min blog synlig (Praise Him – My Saviour 😀 ) – kalder “the bleeding edge” inden for WordPress – især med hensyn til tilføjelser – dvs plugins i WP-sprog.
Ser du noget lækkert , så kan du pronto installere det og teste.
Dét kan du ikke med en hosted version – fx på WordPress.com .
Til gengæld så slipper du på hostede versioner for al bøvlet med opgraderinger og tilpasninger. Her kan du koncentrere dig fuldt ud om at skabe indhold: tekst, lyd, billede, whatever.
Jeg slap levende igennem det via det fremragende WordPress Meetup arrangeret af Rene (http://shevy.dk ) – i Weminds lokaler ved Jacob Bøtter – og med Lars K. Jensen som helten sammen med Rene , da de to herrer stod for at uploade den danske udgave af WordPress version 2.5, som Rene har oversat.
Derfor er WordPress Meetup fantastisk.
Men der mangler altså lige det sidste stykke mht til installation af WordPress og løsningshåndtering for almenheden (= ikke-teknisk personer = flertallet ) for at man kan sige, at det er bredt tilgængeligt.
Jeg henviser altid nybegyndere til at starte med WordPress.com og så derefter tage fat på en selv-hosted løsning, når de er fortrolige med WP. Og der er jo masser af hjælp at hente på WordPress.dk .
Om det nye 2.5: Ser i øvrigt lækkert ud – med fx. nye punkter i redigeringsinterfacet hvor der er kommet punktet “Tilføj medier” til – dvs tilføj lyd, video og andet .
Desuden er opsætningen af widgets i sidebars i Design ændret, så du ikke længere Drag-and-drop , men vælger via en rullemenu med alle dine widgets, hvor de skal placeres.
Fordelen er, at hvis du har mange widgets, kan du nemmere overskue dem end tidligere. Læs bl.a. Justin Tadlock om fordelene ved denne nyskabelse, som mange med få widgets vil mene er et tilbageskridt.
Ja nu kan du – for en lille time siden kunne jeg ikke komme ind på siden. Nu fungerer den igen. Så hvad der end var galt, så er det overstået.
Tak – Camilla – fordi du kærer dig om min blog-tilstedeværelse. Som du kan læse ovenfor – så er helten Lars K.
Pingback: lisarisager.dk
Hej Kim
Du får lige en hurtig note her, mens jeg farer over Fyn med 180 km/t – ja, man må nyde farten på skinnerne, inden man kommer til Jylland, hvor DSB igen, igen, igen skal grave i skinner. Dag nammit.
Jeg er helt enig i din oplevelse af WordPress, når man selv får skidtet hostet.
Jeg har altid liiige lidt knas med, at få dato-stempler, egen footer samt forskellige stylesheet-features (venstrestillet tekst og ‘show escerpt’ istedet for ‘show content’ osv. osv.
Små problemer, bevars. Mit eneste store problem er, at jeg har “smagt” det, at have en egen-hosted WP-blog…. Og så er man solgt. Jeg har i mange år haft Adobe’s Photoshop, som det stykke software, jeg beundrede mest…
‘PhotoShop er nu nummer to’ 🙂 I luv it, I luv it.
Også et blafrende bifald til Shevy og Lars K. herfra. Og tak til Bøtter for “lån” af Wemind-lokalerne.
/Ken
En stor del af de problemer, som nogle mennesker har med WordPress skyldes i høj grad også, at ikke alle udbydere gør det lige nemt at håndtere databaser.
For eksempel sad jeg og hjalp en, hvor vi måtte oprette en ny database og en ny databasebruger på Surftown.
Man kan elske eller hade One.com (selv ligger jeg et sted i mellem) men deres måde at angribe databaser (én bruger med fulde rettigheder) er meget overkommelig og gør, at man faktisk kan installere WordPress på noget, der ligner to minutter, hvis man har sine koder ved hånden.
Når det så er sagt, så er der små ting, der kan drille — såsom datostempler, især når disse ikke ændrer sig, når man ændrer dem i WordPress, fordi det er hardcodet i temaet.
Men alt i alt synes jeg, man får så meget mere ved selv at hoste sin blog end ved at have den på wordpress.com — fx det fuldstændigt frie tema- og plugin-valg.
Men hvad sin smag 🙂
// Lars