Microsoft har nedlagt sin afdeling for etisk brug af AI på et tidspunkt, hvor der for alvor er fart over udrulningen af AI-drevne værktøjer – fx Bing med ChatGPT-klient og Bing Image Generator. Elendig beslutning, må jeg sige.
Jamen altså… lige når diverse AI værktøjer og machine learning-dreven software oplever et gennembrud og strømmer ud på markedet, især fra Microsoft (storinvestor i OpenAI – dem med ChatGPT) .

Lige der vælger Microsoft at fyre resterne af det team, som sørgede for at techgigantens retningslinjer for ansvarlig brug af AI blev fulgt af de enkelte produktteams.

Det er nyhedsbrevet Platformer med techskribenterne Zoë Schiffer og Casey Newton, der har historien – med kilder fra dybt inde i Microsoft .

“Members of the ethics and society team said they generally tried to be supportive of product development. But they said that as Microsoft became focused on shipping AI tools more quickly than its rivals, the company’s leadership became less interested in the kind of long-term thinking that the team specialized in.“

Endnu et eksempel på at techvirksomhederne ikke er deres ansvar bevidst – eller groft negligerer det – i brugen af en ny teknologi.

Derfor er det godt at EU er på vej med “AI Act”, der skal sætte rammerne for og krav til udviklingen og brug af AI.

Det her er illustration af, hvorfor det er så vigtigt, at techgiganternes AI arbejde bliver overvåget og indrammet af lovgivning.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.