Det store spanske dagblad og mediehus El Pais har efter to år og syv måneders abonnementsmodel – der blev indført efter en periode med gratis adgang til alt indhold på dets site elpais.es – besluttet at gå over til en kombineret model med gratis adgang til al multimedie-indhold og udvalgte artikler fra avisen.

Til gengæld har avisen udvidet tilbuddene til abonnenter – fx. med mulighed for at se CNN real-time via nettet og læse alt indhold på den franske avis Le Monde’s digitale udgave.

Interessant – og ikke overraskende.

Fokusgruppe-undersøgelser herhjemme viser oftest, at folk er meget uvillige til at betale noget som helst med mindre de får noget helt specielt og unikt på websitet. Det handler ikke bare om, at folk er vant til at det er gratis – de er (heldigvis) meget kræsne med, hvad de vil betale til. Det er i hvert fald min erfaring fra Ing.dk.

Læserne skal have analyser, vurderinger og vertikal højkvalitet for at ville betale. Og dét er da opløftende, at får de kvalitet, så vil de godt hive den digitale pung frem.

Selv betaler jeg vist nok kun til en net-avis – og det er Salon.com. De har skæve og velskrevne artikler – kritiske over for det politiske establishment – især Bush. Dem kan jeg ikke se andetsteds – og så støtter jeg gerne en liberal stemme i et højrekonservativt hav.

3 Comments

  1. Pingback: buy pamelor

  2. Pingback: buy protonix

  3. Pingback: cheap lipitor online

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.