Ekstrabladets blogsystem Transact er udviklet af den norske avis VG, der et lille års tid har haft et brugerblog-system kørende. For nylig lancerede VG så Lesernes VG med læserblogposts fremhævet på forsiden af et læserdrevet subsite. De er prioriteret af redaktionen men ellers læsernes egne tekster.

Ekstrabladet gør nu det samme herhjemme med Læserbladet hvor det også er læsernes blogposts, der danner grundlag for indholdet.
Imidlertid har en journalist fra netredaktionen redigeret i blogposten – og lagt et uddrag på Læserbladet, hvor det også er pakket ind i Eb.dk’s vanlige gule klæder. Og så er der selvfølgelig et link til læserens blog i Ekstrabladets blogcommunity. De bedste indlæg bliver også præsenteret på Eb.dk. Ekstrabladet skriver selv om det her.
Jeg har først lige set det – så jeg skal undlade at komme med en anmeldelse, men retningen er i hvert fald rigtig, synes jeg. Vi bør på traditionelle medier bruge mulighederne til at lade læserne skrive og redigere mere på vores sites – og i vores trykte publikationer.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.