Via Jeff Jarvis ser jeg, at den amerikanske mediebranche har fået sin egen anti-dybe links sag, som vi jævnligt diskuterer her i Danmark:

En aviskæde , Gatehouse, der udgiver en række lokalaviser i Massachusetts har anlagt sag mod avisen The Boston Globe – ejet af New York Times fordi Boston.com linker til for mange historier hos Gatehouse ‘s hyperlokale sites.

Selvfølgelig har de to modstandere hver deres udlægning af tingene – dvs Boston og Gatehouse – hvor Gatehouse lyder som de danske linkmodstandere med en påstand om, at Boston stjæler trafik, når de i en gennemgang af dagens nyt linker til overskrift og indledning i en artikel.

The Boston Globe siger – lige som jeg og mange andre – at links er selve rygraden i nettet og at brugen gavner både sitet,  der linkes til , og det site der kan vise hen til andre kilder på nettet.

Jeff Jarvis og flere andre mener, at sagen er forrykt, men peger på at en konservativ dommer kan afgive en kendelse, der med ét vil vanskeliggøre dybe links. Derfor er Gatehouse-sagen potentielt alvorlig.

I øvrigt arbejder DONA – som jeg er formand for – med at stable et arrangement med debat om dybe links i Danmark på benene i starten af februar.

Eksakt tid og sted vil vi annoncere i den første uge af det nye år.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.