Nu fortsætter klapjagten på anderledes og kritisk tænkende i DR – øjensynlig. Kenneth Plummer siger til Jyllands-Posten i dag: ” Jeg kan godt forestille sig, at Orientering eller KulturNyt lyder anderledes om et år. Selverkendelse er første skridt i retning af forandring.”

Bare ikke det betyder, at vi får nok en regeringsvenlig tv- og radiokanal. Forstået på den måde at medarbejderne udfører selvcensur af frygt for at træde over en usynlig grænse, hvor alt for kritiske indslag bliver hængt til tørre.

Hvis facts er i orden – og det er de oftest efter min bedste mening på de to programmer – er det det vigtigste.

Måske stikker deres uafhængige linie i øjnene – fordi de er ved at være de eneste, der tør gøre det i en uniform dansk medieverden. Og så bliver det desto mere synligt. På samme måde som med Information.

Det er muligt at Information er “for meget” med finurlige forsider – nogen gange med digte og kultur – er studentikost og har de “rigtige meninger” med tal på og billeder af dræbte i Irakkrigen på forsiden.

Men det er nødvendigt med en kritisk linie – især når de “rigtige meninger” pludselig ikke må nævnes mere – uden at blive efterfulgt af et hånlig smil. For mig handler det ikke om selve meningernes indhold, men om deres stemme også bliver hørt.

Lige så vel som Pia K. og andres holdninger. Det er vel det, der menes med pluralisme.

Men deri er Kenneth Plummer måske uenig. Time will tell.

3 Comments

  1. Der er ikke noget at sige til hvis regeringen er glade for TV2s nyheder. Det virker som om de ikke spørger uden for pressemeddelelserne områder..

  2. ‘Klapjagt’ – Ha ha – og P1 holdt faglige møder efter Plummers udmelding.

    Sjovt.

  3. Pingback: Supplemental AARP Auto Insurance

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.