copenhagenclash_mindre

Politikerne på Christiansborg skal i løbet af efteråret forhandle om, hvordan de næste fire års mediestøtte skal skrues sammen – og det som især er mit fokus er; hvordan bliver fordelingen af midler mellem traditionelle nyhedsmedier med baggrund i en printverden og netmedier – herunder de adskillige nichemedier, der skyder frem og kun eksisterer på nettet.

Vil de blive begunstiget med en større slat penge end blot få håndører fra pauvre udviklingspuljer, der plejer at være?

Det er det store spørgsmål for mig som formand for DONA – foreningen for onlinekommunikatører og den rene onlinestemme. Og det er 1,5 milliarder kroner, der er i spil og vigtigere endnu : fremtiden for en ordentlig nyhedsdækning, der samtidig omfavner fremtiden.

Derfor står vi bag arrangementet Copenhagen Clash 2010 d. 16. september kl. 15 – 17  hos Dagbladet Information, Store Kongensgade 40C.

Vi ønsker at få kickstartet  debatten om, hvordan pengene skal fordeles. Vores frygt er , at det ender med at blive en digital udgave af værftsstøtten – dvs hovedparten af pengene vil gå til at understøtte en forretningsmodel under heftigt pres fremfor at tænke fremad og udvikle nye måder online.

Den debat stiller vi skarpt på med repræsentanter fra dagbladsverdenen og onlinemedierne.

Fra onlinemedierne kommer Christian Peyz , formand for FDIM, Foreningen af Danske Interaktive Medier og Ulrik Krag, Adm. direktør Mediaprovider, udgiver af ComOn.dk og GEAR.dk.

Fra aviserne kommer Erik Bjerager, Ansvarshavende redaktør på Kristeligt Dagblad, medlem af bestyrelsen for Danske Dagblades Forening samt bestyrelsesformand for Dagspressens Fond og Ritzau og Bent Falbert (Tidl. ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet, nu klummeskribent samme sted).

Til at dømme i duellen mellem de to parter har vi et dommerpanel. 

Ellen Trane Nørby, Medieordfører Venstre
Mogens Jensen, Medieordfører Socialdemokraterne
Anker Brink Lund, Forsker i medieledelse, CBS

Kampdommer og ordstyrer er Jakob Elkjær, Redaktør fagbladet Journalisten.

Det koster kun 100 kroner at deltage – og du kan købe billetter online allerede nu.

Spørgsmål om arrangementet og baggrunden kan rettes til undertegnede – dels via kim.elmose@gmail.com eller 23 20 73 30.

Betænk dig ikke  – køb billet, duk op og bliv klædt på med argumenterne for, hvordan fremtidens mediestøtte kan indrettes.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.