Det er til at græmmes over den måde, som underskuddet på byggeriet af DR Byen og direktionens nedskæringer hæmmer Danmarks Radio på.

Nu går der per 1. januar ud over et af landets bedste programmer om teknologi og netkultur, Harddisken.

Programmet bliver beskåret med 35 pct – på budget, sendetid og følgelig også på mandskab.  Mandskabsbeskæringer bliver meldt ud på torsdag d. 14. juni – som det sker i hele DR.

Føhns & Co. har ellers lige relanceret Harddisken, men fra næste år har de kun 57 minutter at gøre godt med – modsat de nuværende 87 minutter.

Sørgeligt at tænksomme og oplysende programmer som Harddisken – og DR2’s Musikprogrammet der helt udraderes – skal holde for, når DR1 excellerer i overmåde mange boligprogrammer og deslige, som kunne holde for.

Medarbejderne og seerne er ikke skyld i milliardoverskridelserne på DR Byen. Det er tidligere generaldirektører, projektledere, bestyrelser og politikere, der nu siger nej til at støtte med yderligere penge.

Udover at man kan sende mails til DR og protestere over bevidstløse grønthøster-metoden, kan vi også skrive under på en underskriftsindsamling for at sikre et fortsat mangfoldigt DR.

3 Comments

 1. Nå dér var underskrifstindsamlingen. Jamen så har jeg også lige skrevet under. Mon det nytter noget? Jeg tror, at aben flyttes så meget rundt i DR-Byen, at ingen kan eller vil tage ansvar. Og helt sikkert er det, det er ikke de ansatte eller freelancerne, der producerer Harddisken, der lever over evne 😉

  Dét kan jeg også skrive under på.

 2. Vræl, vræl!
  Jeg kunne i ægte egoistisk stil holde til nedskæringer på sporten og programmer som servicerer et segment, der allerede er godt repræsenteret på andre medier. Men når DR nu ser ud til at nedskære i “mine” relativt smalle programmer, må jeg vræle.

  Harddisken og Musikprogrammet har fortjent bedre. De er sgu de eneste af sin slags, som på hver deres felter udfordrer oplysningsgenren ved både at have bredt fokus men samtidig være nørdede på den fede måde.

  ak & ve

 3. Jeg er helt enig med dig, Nicolai.

  Det er helt galimathias, at DR destruerer de programmer, som er unikke for DR.

  De har også fjernet D’Store Mix og erstattet det med P3 Klub, som ikke når nær samme højder — og som bl.a. inkluderer Karen og Shirley… geesh!

  Jeg kunne forstå nedskæringerne på sporten, for der er sgu så mange der sender og skriver om sport..!

  Og nu har jeg også underskrevet den indsamling…

  // Lars

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.