Morgenavisen Jyllands-Posten fortæller, at DR og TV2 nu skal have undersøgt deres nyhedsformidling af et uafhængigt ekspertpanel.

Formålet er at se om stationerne som public service enheder: “honorerer kravene om alsidighed, saglighed og upartiskhed i nyhedsformidlingen, lige som man vil foretage »en analyse af de redaktionelle miljøer og kulturer« i DR og på TV 2.”

Undersøgelsen er en del af medieforliget mellem Regeringen og Dansk Folkeparti, der har sat fem millioner kroner af til forskellige forskningsprojekter. Argumentet er, at bl.a. DR modtager tre mia. kroner i offentlig støtte og derfor skal kunne bære en sådan undersøgelse.

Og selvfølgelig er det legitimt at ville undersøge, hvordan pengene bliver brugt. Imidlertid ser jeg dog med lidt bange anelser på regeringens – og især dets støtteparti DFs – forhold til DR . Det gælder Irak-krigen og det gælder DR’s dækning af indvandrerdebatten samt “overrepræsentationen af radikale politikere” i underholdningsprogrammerne, som DF’s Søren Espersen var så pikeret over.

Der skal simpelthen være vandtætte skodder mellem undersøgelsen og regeringen samt DF. Og uddybning vil være rart – hvad ligger der i “analyse af redaktionelle miljøer”?. Det lugter af at se om journalisterne er mere venstreorienterede end befolkningen er flest eller er mere velvilligt indstillede over for indvandrere.

Men jeg tvinger mig til at tænke: Lad nu være med at male en vis herre på væggen. Måske ER regeringen og DF båret af ægte interesse og omsorg for DR og TV2 – og ikke lyst til styring af det redaktionelle output fra stationerne – altså Berlusconi Light.

6 Comments

  1. Pingback: low price silagra

  2. Pingback: generic ed trial pack online

  3. Pingback: National AARP Car Insurance

  4. Pingback: buy retin-a online

  5. Pingback: low price lioresal

  6. Pingback: generic pravachol

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.