Nu går mediegiganten CNN også i gang med borgerjournalistik, rapporterer Stefan Bøgh-Andersen fra Overskifts Underskrift.

iReport kalder de deres nye tjeneste, hvor alle kan uploade indslag om det, der interesserer dem – og det bliver så bedømt og kommenteret af andre brugere.

I halvandet år har kategorien iReport eksisteret hvor folk sendte egne fotos og indslag ind til CNN , men energien – skriver CNN var så overvældende, at CNN tænkte: “hvad hvis vi gav brugerne deres helt egen platform at rapportere på” – og det blev så til iReport.com – communitiet, der pt er i beta-test.

Stjernen blandt brugerne pt er 17 – årige James fra Nesconset, New York. Han har allerede har uploadet flere indslag med klassiske mordreportager og deslige.

Det står ikke tindrende klart om CNN vil integrere – eller bruge – nogle af indslagene på CNN.com, men mon ikke de holder øje med historierne på iReport.com – og om hvad der sker?

Update: I øvrigt kunne Lars K. i går lige dreje opmærksomheden hen på en historie om at CNN har fyret en ansat for hvad han skrev på sin blog. Så CNN’s indtog i den fagre nye kommunikationsverden er mildt sagt ikke uproblematisk.

2 Comments

  1. Pingback: Medieblogger

  2. Pingback: Medieblogger

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.