Det svenske Konstitutionsutskottet, der overvåger myndighederne og politikernes ageren i forhold til Forfatningen, er gået i gang med at granske udenrigsminister Carl Bildts blog Alla Dessa Dagar. Det sker for at finde ud af, om han skriver sin blog som privatpersonen Carl Bildt eller som ministeren og statsrådet (som det hedder i Sverige).

Grunden er, at han i maj blev politianmeldt af en blogger, Jinge , fordi at der i ugevis lå kommentarer på bloggen, der opfordrede til folkemord på palæstinensern.

Sidenhen har det fået udenrigministeren til at medgive, at der skulle bedre procedurer for overvågning og godkendelse af kommentarer på bloggen. Og det er da så øjensynlig kommet.

Men tilbage til spørgsmålet: er han privatperson eller udenrigsminister på bloggen.

Well, tricky one. Men når jeg læser hans blog, er det politikeren Bildt, der blogger – men med mennesket mere fremme end når han skriver læserbreve og kronikker.  Om reglerne for Utenriksdepartementet rækker til WordPress.com-bloggen, tror jeg ikke.

Hvad det betyder for hans retslige ansvar ved jeg så ikke. Det bliver spændende at følge.

Og som blogredaktør er jeg selvfølgelig også optaget af det med strafansvaret for det med at have stærkt problematiske kommentarer liggende på en blog.

Øjensynlig havde  Carl Bildt ind til problemerne i maj  ikke haft en kontinuerlig overvågning af blogkommentarerne, som vi på Politiken eksempelvis har indført. De redaktionelle bloggere har ansvaret for at følge med i kommentarerne – og desuden har jeg moderatorer til at holde øje med, hvad læsere skriver i kommentarfelterne.

Det er  en del af læren af det. Når du åbner en blog – og især er en offentlig kendt person – så sørg for at sikre en stadig opmærksomhed om det, der bliver skrevet i kommentarfelterne. Det gælder som Kim Elmose og som udenrigsminister Carl Bildt – ja, Anders Fogh Rasmussen.

Men har jeg ret: en bloggende minister – er han mest minister eller mest privatperson?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.