Som jeg skrev i mit forrige indlæg, hvor jeg fortalte, at jeg skifter spor – fra den traditionelle nyhedsmedieverden over til kommunikationsverdenen – med skiftet fra Politiken til Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) , så understregede jeg også , at det ikke vil røre ved mit fortsatte engagement i udviklingen af journalistikken.

Den passion har jeg stadig – som fortsat aktiv i DONA og som blogger. Derfor deltager jeg i en europæisk blogger konkurrence, Think About It , hvor vi er en række journalister og bloggere, som er inviteret til at dække det forestående EU-parlamentsvalg 4. – 7. juni på blogs.

86 deltagere i alt fra hele EU, som jeg havde den fornøjelse at møde i starten af sidste uge i Bruxelles. Konkurrencen er arrangeret af European Journalism Centre , der arbejder med at forske i og samle erfaringer om god journalistik samt hjælpe med at udvikle europæiske journalisters kundskaber .

Formålet med Think About It er at skabe en slags eksempler på “best practice ” (forhåbentlig ) inden for blogs brugt til dækning – i dybden og bredde af et politisk og aktuelt emne – i dette tilfælde et valg.

Sitet er netop åbnet i dag – kl. 00:01 – for at gøre klar til artikler, video, podcasts mv. om EU-politik og valget de næste fire måneder. Jeg deltager i det for at prøve grænserne af og for at opbygge et europæisk netværk af journalister og bloggere.

Kig derind jævnligt de næste måneder og måske er der gode eksempler på blogs brugt i journalistisk øjemed. Vi har haft gode eksempler herhjemme, men kunne godt bruge flere – især skæve – eksempler på det.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.