Faldt lige over noter, som jeg simpelthen bare skal have læst. Noter og indlæg fra Bloggercon IV – konferencen i USA. Den kørte for uger siden – men dét havde jeg for travlt til at opdage. Faldt heldigvis over flere henvisninger til det.

Jeg er umiddelbart mest interesseret i Jay Rosens indlæg. Han er professor i journalistik i New York – og han er klog at høre på.

Det er bl.a. om at udleve Dan Gillmors tese om, at “læserne véd mere end os” – dvs ikke at journalisterne er ligegyldige, men at de skal huske og agere efter, at deres læsere ligger inde med viden, hvis journalisten bare forstår at spørge efter den – og det kræver evnen til at lukke op, være åben.

Det er sommerferie læsning – og lytning. Der er selvfølgelig en podcast af det. Alle indlæg kan downloades som podcasts.
Samtidig lægger E-Media Tidsbits fra Poynter op til en diskussion af “læserne ved mere end vi gør” – tesen. Er det blot et buzzword – gider folk overhovedet, er det for dyrt og giver det god journalistik?

Nu regner jeg ikke med at tilbringe megen tid ved computeren i sommervarmen. Men det er værd at tænke over til når sommerferien er slut.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.