Den 1. oktober lancerede Berlingske Media det hyperlokale site Dinby.dk – og siden har der været noget stille om det.

Det har Lisbeth Knudsen, chefredaktør for Berlingske Tidende og koncernchef for Berlingske, som ansvarshavende, og sitet baserer sig på en nem brugergrænseflade i et smooth design –  bygget i Drupal .

Imidlertid kan jeg ikke se, at de gør særlig meget opmærksom på det fra Berlingske.dk, men de har skrevet om det hos andre af Berlingske Media’s aviser  – fx. Amtsavisen i Randers og Viborg Stifts Folkeblad.

Men markedsført meget kan man ikke sige – og det er egentlig synd, fordi det er et godt værktøj, som Berlingske Media stiller til rådighed, velegnet til formålet.

På forsiden taster man blot bynavn, gadenavn eller postnummer – og du bliver taget hen til en side , der bliver genereret til formålet. Her er den en oversigt over nyheder, begivenheder og grupper i den by, gade eller kvarter.

Grupper kan enhver bruger selv oprette gratis og invitere medlemmer til samt distribuere det via feeds.

Og så kan du oprette dig selv som bruger – ret nemt  og med angivelse af en ret lang liste af interesser og karakteristika ved dig selv. Fint med så detajerede muligheder (ikke krav) når et nærsamfund skal bindes sammen via formidling

Du kan endda nemt angive hvor i området, du bor, via et map.

Dermed kan du nemt overskue andre skribenter og brugere i nærområdet og læse hvad de har oplevet eller beretter om kommende begivenheder. Igen en god lille ide, tænker jeg.

Endelig er det nemt at kategorisere sine nyheder ved brug af tags. Hver eneste tag bliver automatisk til en gruppe, som der kan tages udgangspunkt i og distribueres til.

Der er altså tale om et godt værktøj, men aktiviteten derinde er stadigvæk begrænset – og mange nyheder ligner copy-paste fra aviser – fx. Berlingske , BT og de lokale aviser.

Jeg formoder at der er tale om et soft-launch – og at Berlingske Media måske senere sætter mere skrue på det mht markedsføring og entrering med borgerjournalister.

I september lovede Lisbeth Knudsen i hvert fald, at dinby skal blive brugt fokuseret af regionale og lokale Berlingske Media aviser og medier. Det ser jeg frem til – fordi de har et godt værktøj.

10 Comments

  1. Jeg synes at du er underligt ukritisk overfor dette mærkværdigt hule og klodsede tiltag.

    Hilsen Niels

  2. Jeg har et kæmpe problem med det site — hvad er det? Gå til forsiden… Der er intet, der fortæller brugeren, hvad det er, og hvlken værdi man har af at bruge det. Hvad skal vi lave her? Hvad skal vi tale om? Hvem skal tale sammen? Hvis svaret på de tre spørgsmål er alt, alt og alle, er jeg bange for, at ingen vil gide at engagere sig.

    Når jeg så går til min by (2500), kan jeg engagere mig i følgende grupper:

    * 23-07-1963
    * Poul Reumertsvej
    * Toftegårds Alle
    * 25-09-1979
    * Toftebakkevej
    * Gift
    * 10-11-1971
    * Kvinde
    * Controller
    * Fodbold

    Sitet gør som udgangspunkt ALT til grupper, incl fødselsdato, hvilket på kort sigt med få data virker irrelevant og på længere sigt vil skabe uoverskuelighed og ubrugelighed for gruppebegrebet.

    Og hvorfor i øvrigt lave en soft launch, når man har masser af indhold i sine øvrige medier og en masse brugere i hvert fald i København med AOK?

  3. @Niels: jeg er nu aldrig den, der går ud med stålhandsker og slår løs. Men okay, måske var jeg for flink og sød i går aftes med Deadline kørende på tv og en kølig Classic ved siden af laptoppen. Det vil jeg da gerne beklage 😉

    I første omgang var mit ærinde at gøre opmærksom på et udmærket værktøj, som bare ikke bliver brugt – og som da også indeholder nogle svagheder, som @andreas også gør opmærksom på.

    Det at alle tags bliver til grupper kan rigtigt nok føre til uoverskuelighed i processen. Og der bliver skudt med spredehagl.

    Desuden mangler der på sin vis en samleforside, der giver mig mulighed for at vælge nyheder fra de lokalområder, som jeg er interesseret i. Og måske vel at mærke samleforsider, hvor der har været en menneskelig hånd inde over – så man kunne få svaret på de spørgsmål som Andreas rejser:

    “Hvad skal vi lave her? Hvad skal vi tale om? Hvem skal tale sammen?”

    Det virker som om at de ikke rigtig ved hvad de vil med sitet – nu hvor de har sat det i værk. På den anden side så forventer Berlingske Media nok at deres lokale provinsaviser bruger Dinby.dk aktivt.

    I har begge ret i at det kan ende som hult og overskueligt , hvis ikke snart der sker noget.

    Måske kan nogen med tilknytning til Berlingske Media – og de, der har bygget Dinby.dk – forklare mig, hvad strategien er? Fordi ideen som sådan er da god, men der skal være mening og styring bag .

  4. @Andreas: Ja, det ville da være cool hvis Lisbeth K. gav et bud på, hvad de vil med tjenesten eller hvornår de giver den gas . Men andre med viden om projektet må gerne byde ind.

  5. Pingback: Medieblogger

  6. Christina Blaagaard

    Kære Kim, Andreas mfl.

    I har helt ret i, at vi med vilje har kørt et ‘soft-launch’, som du siger Kim.

    Forklaringen er den enkle, at vi har valgt at gå i luften med en basis-version af den vision, vi har for en hyperlokal platform – for derefter at udvikle i dialog med brugerne.

    Visionen er, at skabe en platform for hyperlokale sites over hele Danmark. Udgangspunktet er en hybrid mellem en nyhedsagregator og et hyperlokalt Facebook. Det centrale er, at vi fra egne medier og andre samarbejdspartnere (f.eks. kommunerne) sikrer en basis af indhold fra RSS-feeds og derudover tilbyder et community, som tager udgangspunkt i grupperne. I modsætning til Facebook, skal brugeren altså være sikret en base af indhold – også uden større egen-aktivitet.

    Sidstnævnte kræver naturligvis et større benarbejde i indhentning af relevante RSS-feeds. Det arbejde er i gang nu.

    Dinby.dk er lige nu i et arbejdende værksted – både i teknisk forstand og i arbejdet med at skabe en kritisk masse af indhold. Ved lanceringen 1. oktober valgte vi bevidst kun i større grad at gøre opmærksom på sitet i nogle udvalgte byer; Viborg, Århus, Ebeltoft, Skanderborg og Struer. Vores redaktioner i de områder har været løbende i kontakt med foreninger, myndigheder og andre aktive og potentielle brugere.

    Det input, vi har fået herfra, har skabt grundlag for den Fase 2, som vi startede udviklingen efter lanceringen, og som lanceres i første halvdel af december. En lang række af de usability-udfordringer, som Andreas helt rigtigt nævner, bliver løst her. Blandt andet tilrettes den automatiske gruppeoprettelse, og det bliver i det hele taget lettere at finde øvrige grupper.

    Udviklingsarbejdet fortsætter ind i det nye år, så der vil være masser at se frem til.

    Samtidig er vores regionale dagblade og lokale ugeaviser alle gået i gang med at indsamle indhold og aktivere lokalsamfundene. Deres indsats vil også snart blive tydelig, ligesom der også er landsdækkende aftaler på vej.

    Den forklarende tekst på velkomstsiden, som efterlyses, er på nu. Og i løbet af de aller nærmeste dage kommer også en dialog-boks på forsiden, hvor vi fortæller mere om de ændringer og tilretninger, der er på vej og går i dialog med brugerne.

    Vi håber I vil have tålmodighed med projektet og følge med i de kommende måneder. Input er meget velkomment i værkstedet.

    Mange hilsner,
    Christina Blaagaard
    Redaktionel projektleder
    Berlingske Media
    chbl@berlingske.dk

  7. Jeg skal prøve at gøre det kort, for jeg har mange meninger om dette 😉

    Kudos til Christina for at blande sig i samtalen! Super godt gået. Og det er godt at høre, at der faktisk kommer til at ske noget mere med sitet.

    Jeg forstår nu, at der er tale om en soft-launch, som vel også kaldes en beta-launch. Der er bare flere problemer med den måde, det så er gjort på. Det aller vigtigste problem er forventningsafstemningen mellem sitet og brugeren. Man har simpelhen ikke været forberedt på, at der var tale om en beta i det øjeblik man som bruger er gået i gang med at bruge sitet.

    Jeg synes generelt, at beta-launches er en klog måde at åbne et site og rette det til i samarbejde med brugerne. Det kræver bare én væsentlig ting, nemlig at den fundamentale brugeroplevelse er i orden. Beta-brugere skal have lyst til at komme ind og begynde at bruge sitet, og så kan de sagtens acceptere, at der er småproblemer hist og her. I tilfældet med Dinby.dk mener jeg ikke, at den grundlæggende brugeroplevelse er i orden. Jeg er beta-bruger af op i mod hundrede tjenester, men efter at have registreret mig på Dinby.dk, har jeg ingen motivation for at komme tilbage. Dermed kommer jeg ikke til at bidrage med forbedringsforslag til sitet, og jeg frygter, at det er tilfældet for mange andre brugere.

    Btw, hvor kan jeg bidrage med forslag til sitet? Jeg kan simpelthen ikke se af sitet, at man er interesseret i at diskutere idéer til udvikling af det.

  8. Christina Blaagaard

    Kære Andreas – og andre,

    Jeg anerkender, at vi burde have meldt beta-tilstanden åbent ud fra start. Konsekvensen har vi taget nu og lavet et ‘Nyt fra værkstedet’-boks på forsiden. Generelt mener jeg, at det er mere konstruktivt end et stort fedt ‘beta’-skilt. Den burde have været på fra start – men nu er den der så.

    Lige i disse uger sidder vi i usability- og fase 3 workshops, så input er endog meget meget velkomment, hvor vi er i processen. Det er nu, vi træder tre skridt tilbage og også står klar til at dræbe nogle ‘darlings’, hvis det viser sig nødvendigt. Så meld endlig ind!

    /Christina
    chbl@berlingske.dk

  9. Jens Davidsen

    Har lige læst dialogen, som er over et år gammel, men der er ikke sket noget på 12 måneder, undrer mig…

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.