Shel Israel fortæller at BBC har meddelt at selskabet vil skabe en virtuel verden for 7 – 12 årige børn, hvor de kan få sig en avatar og selv bygge objekter i den nye verden – inspireret af Second Life.

Børnene vil kunne møde figurerer fra BBC’s børnekanal CBBC. BBC understreger, at i deres virtuelle verden vil børnene kunne bevæge sig sikkert rundt (hvilket formentlig betyder, at de ikke render ind i lak-og-læder klubber og Vi-Heiler-dag. ) Der bliver åbnet for universet til sommer med en fuld lancering til efteråret.
Ben Metcalfe – tidligere drivkraft på BBC Online som webudvikler – har en lang vurdering af, hvordan BBC vil gribe det an og sin – skeptiske – holdning til, om det er vejen frem.

Hva så, Føhns – nu venter jeg blot på Statsradiofonien. Jeg tror da gerne, at Min Mellemste og Min Yngste gerne vil hænge ud i DRSL med Bamse, Kylling og Bjørnen Bjørn?

Jeg synes, at det basalt set er en god ide at eksperimentere med virtuelle verdener for børn, hvor de kan bygge, udforske og udvikle. Det bliver jo måske det næste net – 3D-nettet. Og DR har tidligere været foregangs-organisation herhjemme med sit Skum-univers med det pixlerede Hundeunivers og deslige.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.