Helle Nissen Kruuse noterer bl.a. på Facebook at BBC er i færd med selvransagelse – ført an af redakør Steven Herrmann efter at have rapporteret på baggrund af tweets under Mumbai-angrebet, tweets der ikke holdt, som BBC’s teknologiredaktør Rory Cellan-Jones skriver.

Man krydstjekkede ikke oplysningerne – og kom derfor til at viderebringe rygter som fx. at den indiske regering forsøgte at lukke Twitter ude .

Det er en huskekage på, at vi i medierne selvfølgelig skal huske at være kildekritiske, dvs tjekke krydstjekke oplysningerne og få dem bekræftet af andre kilder.

Der er fordele ved at følge Twitter og lignende mikrobloggingtjenester for at få finde ud af, hvad der bliver skrevet om en begivenhed, når den udvikler sig.

Imidlertid skal vi i medierne så også huske at besinde os på, at det er svært at bedrive kildekritik, når først det kører. Og viderebringer vi oplysninger skal vi huske at gøre opmærksom på, at de ikke er bekræftet af uafhængige kilder.

Dét glemte jeg i hvert fald at understrege, da jeg skrev om Mumbai og Twitter (og andre sociale medier ) for nogle dage siden. Twitter er en kilde til information, men vi skal ikke glemme kildekritik.

One Comment

  1. God pointe – også set i lyset af at Twitter og google er kommet for at blive, og kildekritikken derfor må siges at være en bastion for den etablerede journalistik i jagten på en ny forretningsmodel.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.