Trine-Maria bloggede fra sidste uges Lift06 i Geneve – og jeg synes især hendes referat af Euan Semples foredrag er hamrende interessangt. Indtil fornylig var han leder af BBC ‘s knowledge management afdeling – og han fortalte om, hvordan de intern i BBC bruger teknologier som blogs, wiki’er, tagging og feeds til at indsamle og dele viden. Der er rigtig god inspiration at hente for journalister her til lands.

Vi er på Ingeniøren i gang med lidt af det – vores intranet er en wiki med ide- og projektkataloger, vi satser på blogs til at frisætte journalistisk kreativitet og energi – og vi er så småt internt begyndt at bruge rss mere. Nogle af os bruger det meget, men jeg forsøger at få flere med på vognen ud fra mottoet “Befri din mailbox og se nyhederne før din chef “.

Fedt at TM lige gav et skriv derfra – det er altid rart med et spark bagi.

One Comment

 1. Det var så lidt. Jeg synes selv det er meget inspirerende at høre om BBCs erfaringer.

  Euan Semple har desuden en
  meget bramfri blog her:
  http://theobvious.typepad.com/blog/

  Faktisk havde jeg for laaaang tid siden den idé, at vi skulle lave en inspirationsdag med Euan Semple for danske mediefolk i DONA? Men jeg ved bare ikke, om der er nogen interesse for det?

  Når jeg ser, hvordan medierne herhjemme kludrer rundt i de nye muligheder – uden at gide forsøge at forstå, hvor det strategiske potentiale ligger begravet, så mister jeg ærlig talt troen på, at det er værd at forsøge at arrangere noget for den målgruppe?

  (Og ja – den slet skjulte hentydning går i dag til Urbans såkaldte “læser weblogs”. Det er i mine øjne både ærgerligt og en total falliterklæring, når Danmarks førende gratisavis (IMHO) ikke gider forsøge at forstå et format, inden de starter sådan et eksperiment!

  Se Jacob Bøtters gennemgang her: http://jake.smartlog.dk/42030_Urban_vil_tilbyde_brugerne_at_oprette_blogs.html

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.