For min gamle forening, DONA, skriver jeg – som en af flere – af og til en ugentlig mail ( DONAscan) om de bedste historier fra nettet.

Jeg har lige sendt en udgave ud til listen – og den er også god at bring her:

JOURNALISTIKKENS FREMTID
The Future of Journalism var den alvorlige titel på konferencen, der løb af stablen d. 8. og 9. september på Cardiff University i Storbritannien. Keynote taleren var Emily Bell, leder af Tow Center for Journalism på det berømmede Columbias University’s journalistudddannelse og tidligere direktør for The Guardians afdeling for nyheder og medier.

Emily Bells keynote havde også titlen “The Future of Journalism” – og hendes vinkel var, at det er nytteløst at tale om, hvem der er journalist i fremtiden , når alle “i fremtiden kan være journalist i 15 minutter”.

Læs mere om heeds tanker på Reportr.net http://www.reportr.net/2011/09/08/emily-bell-upbeat-on-the-many-futures-of-journalism/

BLIV KLOGERE PÅ DATAMINING

I 1999 skrev og talte vi om datamining via web; hvad annoncører og firmaer kunne finde ud af om os og vores præferencer via vores digitale færden.

Siden er mulighederne for datamining eller tracking øget ganske betydeligt. Det tager den nyeste post på medie- og businessblogggen Monday Note fat på. http://www.mondaynote.com/2011/09/18/the-overly-personal-litmus-test/ .

Udover at beskrive forfatterens gene overvejelser og oplevelser, henviser han ( Frédéric Filloux) til et – for mig – ukendt tema på Wall Street Journal om netop dataindsamling kaldet “What They Know” http://europe.wsj.com/public/page/what-they-know-digital-privacy.html

AUGMENTED REALITY ILLUSTRERET
Imponér chefen og dine kolleger – eller få inspiration til, hvordan du snart kan kommunikere ved at føje et ekstra datalag til virkeligheden via augmented reality – d.v.s. udvidet virkelighed.

Augmented reality forklares bedst ved at vise eksempler – og det bedste eksempel som jeg er stødt på står firmaet String for – med f.eks. deres drage (video) http://www.youtube.com/watch?v=yCEHIkJanm4

Har du en iPhone eller en iPad, kan du i App Store finde “String Augmented Reality” – app og på sitet http://poweredbystring.com/ kan du finde de papirer, du skal printe for at prøve det.

HVORDAN MINDER AVISBRANCHEN OM ROMERRIGET?

I fornyet irritation over “klik-tyranniet” på netmedier har Lars K. Jensen, iagttager af onlinemedier og mangeårig blogger (samt tidligere bestyrelsesmedlem af DONA ) skrevet et essay , hvor han sammenligner avisbranchen med Romerriget. Provokerende og tankevækkende: http://medieblogger.dk/essays/pantheonline/

I øvrigt: Hvis du kunne tænke dig at være med i DONAscan – så skriv til redaktøren Pernille Honoré phonore@gmail.com .

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.