Som kommunikationsmennesker og journalister bliver vi ikke kun klogere af artikler og bøger om medier , men også af udsendelser og podcasts. Vinterferien nærmer sig – og ferietid er lige podcasttid, så jeg kan blive klogere samtidig med, at jeg slapper af.

Jeg har samlet links til fem medie- og kommunikations-podcasts, som jeg bliver klogere af  – og som andre forhåbentligt også kan blive klogere af.

Og nej, jeg har ikke taget de åbenbare herhjemme fra, Mennesker & Medier og Harddisken med , fordi jeg tager for givet, at de er kendt, respekteret og ikke mindst lyttet til af danske journalister.

Digital Planet
BBCs program om de nyeste trends inden for it og internet – ofte med viden for den journalist, der gerne vil vide, hvilken verden hun skal arbejde i fremover – og med hvilke værktøjer. Varighed : 30 minutter

On The Media
Amerikansk program om medier og deres tilstand, sendt på National Public Radio, der een time om ugen følger op på de vigtigste diskussioner i mediesfæren i USA. Værten Bob Garfield hører til en af de mest respekterede mediejournalister i USA. Varighed: 50 – 60 minutter

Mediatalk
The Guardians podcast om medier og journalistik med redaktøren Matt Wells ved roret. Avisens kritiske kvalitetsjournalistik genfindes i programmet. Varer 25 – 30 minutter.

ColumbiaJournalism på BlogTalkRadio
Den ansete Columbia Journalism School producerer jævnligt en podcast, hvor de  tager et aktuelt emne til debat eller grundig gennemgang. Det er alt fra “Sådan bruger du Twitter som nyhedsjournalist” til betydningen af Wikileaks for de åbne, vestlige medier. Varighed: 60 minutter.

Africa Media Matters
Medier er ikke bare noget, vi har i den vestlige verden – det forefindes i den grad også i Afrika, hvor podcasten Africa Media Matters handler om de afrikanske landes medier og udbredelsen ordentlig journalistik.  Få historier om journalistik og medier fra Zimbabwe til Elfenbens Kysten i den nystartede podcast.

Det var mine fem bud, men hvad lytter du til?

Del dine bedste podcasts om medier og kommunikation – og så ellers: god ferie.

(Blogposten er også bragt på min blog på Journalisten.dk – Bøvl & Begejstring )

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.