Følgende artikel har jeg i dagens Politiken, 2. sektion – med mine anbefalinger af links og blogs. Selvfølgelig har min favorit videoblog, Galacticast fundet vej – og min favorittjeneste del.icio.us. :

Links og blogs

Hjemmelavet science fiction af høj humoristisk kvalitet finder den besøgende på Galacticast. Det er en videoblog, der en gang om ugen lancerer en ny kortfilm på 4 – 5 minutter, som tager kærligt gas på genren. Et hold sci-fi entusiaster i Montreal, Canada, fører ved hjælp af opfindsom brug af videoredigering og et sikkert blik for gags seerne gennem fænomener som ” Hvis din kæreste var en zombie” og “Darth Vader i Stjerne for en Aften.

www.galacticast.com

Altid dine bogmærker ved hånden – det er den store fordel ved den gratis onlinetjeneste del.icio.us. Tjenesten lader dig gemme links til de hjemmesider, du surfer forbi, på nettet, så du altid har adgang til dem, selv om du ikke bruger den samme maskine. Til hvert link kan du knytte kommentarer og give linket et eller flere selvvalgte nøgleord, som kategoriserer linket for dig. Endelig kan du give omverden adgang til dine bogmærker – eller du kan søge i andre del.icio.us-brugeres links.

http://del.icio.us

Saml dit netliv i ét vindue på Netvibes. En gratis onlinetjeneste hvor du trækker nyheder fra de hjemmesider og weblogs, som du følger med i, ind i et vindue. Her kan du samtidige vise din kalender, opgave-liste og indhold i din indbakke fra mailtjenester som Gmail, Hotmail og Yahoo-mail. Ser du videoer via YouTube, holder øje med stjerner på MySpace og har dine digitalfotos liggende på netalbummet Flickr – ja, så kan alt det også samles på din personlige side.

www.netvibes.com

Skriv ordentlige e-mails – det er vel ikke så svært? Og dog fordi e-mails er stadig en ny form for kommunikation sammenlignet med den direkte verbale samtale, hvor du kan se den, som du taler med. Få øje på faldgruberne i de hurtige mails og anledning til eftertanke, når du læser sprogekspert Line Pedersens blog, Blogbogstaver. Hun driver firmaet Ordkløveren – men deler flittigt ud af sine tanker og gode råd omkring skriftlig kommunikation i mails.

www.blogbogstaver.dk

Ét minuts ferierejse – det tilbyder bloggen Quiet American, som bliver skrevet af lydkunstneren Aaron Ximm fra San Francisco. Hver mandag i fire år har han lagt et minuts lyd optagelse ud fra et eller andet sted i verden. Det har bl.a. været lyden af insekter i Yucatan, Mexico, et gadeorkester i Vermont og en slentretur på havnen i en nordirsk by. Optagelserne får han sendt fra folk verden over – og hver lydbid er forsynet med en introduktion.

http://quietamerican.org/vacation.html

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.