Er det tidender om et skidt 2009 for mediebranchen?

I hvert fald starter året skidt ud for mediebranchen.  JydskeVestkysten fyrer 20 medarbejdere, lyder meddelelsen i dag jf. Journalisten – hvoraf størsteparten bliver redaktionelle medarbejdere. (Opdateret: 15 af de 20 skal være journalister på især lokalredaktionerne, skriver Journalisten )

Det kommer dagen efter, at de oplyste, at avisen ser et stort potentiale i borgerjournalistikken – som blogget af Lars K. Jensen .

I dag blev det personligt et sort kapitel for Morten Lund, der er erklæret personlig konkurs af Sø- og Handelsretten i København.

Dertil kommer beretningerne om, at New York Times kan være en saga blot – på papir i hvert fald – fra maj (som Lars K. fortalte for uger siden)  på grund af en tyngende gældspost og problemer med at få solgt sit spritnye hovedkvarter for at betale af på gælden.

Ja, det er skidt – men sådan har det altså været før – og vi må som journalister og medier arbejde os ud af det. Samtidig er det ofte sådan, at kriser også fører til nytænkning.

Lige nu ser det nu ud til at især aviserne er ramt af handlingslammelse og forvirring på direktionsgangene. Forhåbentlig kommer de ud af den – og agerer – fordi ellers er det slut.

2 Comments

  1. Hej Kim,

    Spændende udvikling. Hvis du skulle tænke ud af boksen på vegne af din arbejdsgiver, hvad ville du så foreslå?

    Mvh Mads

  2. Hej Mads

    Et spændende spørgsmål som jeg ikke lige fik svaret på den anden dag , men som jeg går og spekulerer over for at kunne give et læsværdigt svar.

    Jeg skal nok se at vende tilbage med mit – personlige – bud på hvad et medie som min arbejdsplads kunne gøre.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.